1. Koliko košta stan po m2 ?

Cena je veoma često prvo pitanje u vezi sa kupovinom stanova, a naravno, to je i najnezahvalnije pitanje za odgovoriti i objasniti.  Ukratko, cena stanova najviše zavisi od nabavne cene lokacije na kojoj se gradi zgradi, zatim od gradske zone stanovanja i propisanih dažbina za tu zonu (čije plaćanje naravno prethodi svim ostalim radovima u vezi sa zgradom), a na kraju i od nivoa opremljenosti stana koji kupujete.  Na ova tri osnovna faktora mogu se dodati i faktori poput dinamike isplate stana, načina finansiranja, tražnje na tržištu, posebnih želja koje se mogu (teže ili lakše) ispuniti kupcu u toku same izgradnje, i tome slično.  Radi svega navedenog, predlažemo vam da nas kontaktirate, da popričamo, da pronađete stan ili lokal koji vas interesuje, a zatim da ovo pitanje postavimo zajednički i na njega damo zajednički odgovor.

2. Koje materijale koristite prilikom izgradnje ?

Svi naši stanovi opremljeni su hrastovim  parketima u dnevnim i spavaćim sobama, pločicama prve klase u kupatilima i hodnicima, kao i sanitarijama odličnog kvaliteta. Ukoliko u pravo vreme dogovorimo kupovinu stana, pitanje podova i sanitarija možemo rešavati i na takav način da se izađe u susret vašim specifičnim željama i potrebama.

3. Da li je obezbeđeno parking mesto za svaki stan ?

Prilikom izbora lokacija za gradnju, trudimo se da jedan od kriterijuma bude i dostupan javni parking, predviđen detaljnom planskom regulacijom.  U ispunjavanju ovog uslova uglavnom uspemo, ali to ne znači da određenom broju kupaca koji za svog četvorotočkaša žele malo privatnosti, nismo u mogućnosti da obezbedimo i parking, odnosno garažu uz stan.  Ponekad su to parking mesta u dvorištu, ponekad podzemne, a ponekad nadzemne garaže.  Pogledajte ponudu naših lokacija na kojima imamo garaže u sekciji GARAŽE.

4. Da li je moguća kupovina na kredit ?

Da.  Galens doo sarađuje sa svim domaćim bankama i u mogućnosti smo da za vaš kreditni zahtev obezbedimo svu potrebnu građevinsku dokumentaciju kako bi kredit bio odobren i realizovan u rekordnom roku. Takođe, u određenim bankama zbog kupovine naših stanova možete očekivati i povoljnije uslove kreditiranja.

5. Da li su svi stanovi uknjiženi ?

Sve zgrade koje smo do sada izgradili uknjižene su i poseduju uredne lokacijske, građevinske i upotrebne dozvole.

6. Da li je moguće dobiti povrat PDV-a ?

Ukoliko vam je stan koji kupujete u Galens doo prva nekretnina koja se vodi na vaše ime, tada možete po važećim propisima Republike Srbije da ostvarite pravo na povrat PDV-a i to povrat za površinu od 40 m2 za vlasnika nekretnine i još povrat PDV-a na dodatnih 15 m2 po članu domaćinstva.  Iznos povrata PDV-a je 10% od osnovnice cene stana. Dokumentaciju potrebnu za povrat PDV-a možete preuzeti u našim kancelarijama, a obrasce propisane od strane institucija možete preuzeti i na našem sajtu u sekciji OBRASCI. Za ispunjavanje i podnošenje formulara za povrat PDV-a uvek možete računati na podršku naše pravne službe.