--Portal NSBuild u poseti Palati PupinČlanovi udruženja “Novosadska gradilišta” koji stoje iza građevinskog portala i foruma nsbuild.rs, posetili su danas gradilište stambeno-poslovnog kompleksa Pupinova palata firme Galens, i tom prilikom napravili su reportažu. 

Portal nsbuild.rs postoji od 2011.godine, a napravila ga je grupa entuzijasta. Predstavnici ovog medija već gotovo tri godine sarađuju sa novinarima portala nsuzivo.rs koji je i među prvima i preneo vest o ovoj poseti.

Oivičena Bulevarom Mihajla Pupina sa istočne strane, Ulicom Narodnih heroja, Železničkom ulicom i Trgom mladenaca sa zapadne, Pupinova palata svojim jugoistočnim delom izlazi na Trg Galerija i Ulicu Vase Stajića. Članovi tima NSBUILD-a imali su priliku da uz stručnu pomoć našeg tima obiđu ovaj kompleks i da saznaju sve detalje o izgradnji. 

“Najjači utisak je kompleksnost celog projekta, to što smo zavirili u samu organizaciju radova i imali prilike da se upoznamo sa tehnikama i kvalitetom materijala i instalacija koji se primenjuju u izgradnji. Naravno, tu su i stanovi koji se protežu preko celog sprata pri vrhu kule, sa fantastičnim pogledom na panoramu grada. Impresivno je bilo videti u ovoj razmeri koliko je u ceo proces uključeno stručnjaka iz građevisnko-arhitektonoske i geomehaničke struke, uz svu prateću logistiku, a da bi sve funkcionisalo kao jedno skladno i efikasno gradilište. Jasno je da je puno vremena uloženo u planiranje pre početka izgradnje, kao i u proračun dinamike radova”- rekao je Dušan Debeljački iz NSBUILD-a. 

Građevinski sektor u Novom Sadu oporavio se u poslednjih nekoliko godina. Trenutno je u izgradnji Promenada, jedan od največih tržnih centara u regionu, a završava se i Žeželjev most, grade se zgrada RTV-a na Mišeluku, naučno-tehnološki park na Limanu, zgrada hitne pomoći na Telepu, te veliki broj stambeno-poslovnih i industrijskih objekata širom grada.

delovi teksta preuzeti sa nsuzivo.rs